Dolar 32,3669
Euro 34,9560
Altın 2.325,70
BİST 9.141,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NDEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ

KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NDEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ

KENT KONSEYLERİ BİRLİĞİ’NDEN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ TEPKİSİ

20 kent konseyinden oluşan Trakya Kent Konseyleri Birliği yayınladığı basın açıklaması ile İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasına tepki gösterdi. İstanbul Sözleşmesi’ni birlikte yaşatacaklarını kaydeden birlik “İstanbul Sözleşmesi hepimizi yaşatır” dedi.

3 KADINDAN BİRİ ŞİDDET GÖRÜYOR

Türkiye’deki kadına şiddetin hergeçen gün arttığına dikkat çeken Trakya Kent Konseyleri Birliği Başkanı ve Tekirdağ Kent Konseyi Başkanı Dr.Yücel Ayaz, “İstanbul Sözleşmesi’ni parlamentosundan geçiren ilk ülke Türkiye olmuştu. Ancak yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Türkiye, İstanbul Sözleşmesinden çekilmiştir. Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi’nden ayrılan Türkiye, kadına şiddet konusunda Avrupa ülkeleri arasında maalesef ki üst sıralarda yer almakta; hatta Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ülkeleri arasında yüzde 38’lik oran ile kadına şiddetin en yaygın olduğu ülke konumunda yer almaktadır. Bu rakam bize her üç kadından birinin hayatının bir döneminde eşinden, erkek arkadaşından veya yakın bir partnerinden fiziksel veya cinsel şiddete maruz kaldığını göstermektedir” dedi.

YANLIŞTAN BİRAN ÖNCE DÖNÜLSÜN

İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmanın herkesin görevi olduğunu ifade eden Ayaz, “Kadının adının bir kez daha olmadığını gördüğümüz ülkemizde işlenen her kadın cinayetinde içimize ateş düşmekte, yuvalar dağılmakta, çocuklar annesiz kalmaktadır. İstanbul Sözleşmesi kadınların yanında tüm toplum için bir demokrasi ve insan hakları belgesidir. Kadınların elde ettiği kazanımlarını geri alarak onu özgür bir birey olmaktan alıkoyan, cinsiyet ayrımcılığına maruz bırakacak bu geri gidişi kabul etmemiz mümkün değildir. Yasaların koruma altına alması gerekirken savunmasız bıraktığı kadınlarımız için İstanbul Sözleşmesi’ni yaşatmak hepimizin görevidir. Bu nedenle sözleşmeyi yaşatmak da, hep birlikte verilecek ortak mücadele ile mümkün olacaktır. Kadınlarımızın ve halkımızın sesinin duyulmadığı, bizleri gelecek konusunda kaygılandıran bu yanlıştan bir an önce dönülmesini, aklın ve hukukun gerekliliklerinin yapılmasını istiyoruz.” Dedi.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ HEPİMİZİ YAŞATIR

İstanbul Sözleşmesi’ni birlikte yaşayacaklarını kaydeden Ayaz, Biz Trakya Kent Konseyleri Birliği olarak, toplumsal ayrımcılığa ve şiddetin her türlüsüne karşı kadın erkek elele yaşam talebimize cevap verecek bir uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi’ni savunuyoruz ve savunmaya devam edeceğiz. Toplumun her kesimini sesimizi duymaya ve duyurmaya çağırıyoruz. İstanbul Sözleşmesi hepimizi yaşatır! İstanbul Sözleşmesini hep birlikte yaşatacağız!” Diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.