Dolar 32,4671
Euro 34,6955
Altın 2.437,43
BİST 9.908,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C
Sal 18°C

KAPAKLI, VEFA GRUBUNDA BİR NUMARA

KAPAKLI, VEFA GRUBUNDA BİR NUMARA

Yeni tip koronavirüs(Covid-19) tedbirleri kapsamında sokağa çıkma yasağı getirilen 65 yaş ve üzeri ile kronik hastalığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek amacıyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 7/24 sahada çalışmalarını sürdürüyor.
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ile birlikte Kapaklı Belediyesi 9. Kat’ta bulunan Vefa Sosyal Destek Grubu iletişim merkezini ziyaret ederek görevli personellerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.
100 PERSONEL ÇALIŞIYOR
İçişleri Bakanlığı tarafından 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağının ardından oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu sahada çalışmalarına 7/24 devam ediyor. Kapaklı Belediyesi 9. Kat’ta bulunan Vefa Sosyal Destek Grubu iletişim merkezi kaymakamlık, belediye, kolluk kuvvetleri personelleri ve muhtarlar olmak üzere yaklaşık 100 personel ile hizmet veriyor.
“112,155 VE 156 NUMARALARINI ARAYARAK ULAŞABİLİRLER”
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu ile birlikte 7/24 esasına göre çalışan Vefa Sosyal Destek Grubu’nu ziyaret etti. Görevli personellerden bilgi alan Kaymakam Hamitoğlu ve Başkan Çetin görevli personellere çalışmalarında kolaylıklar diledi. Vefa Sosyal Destek Grubu’nun çalışma sistemi ile bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Bakanlığımız tarafından alınan kararın ardından kısa sürede koordine olarak alınacak tedbirleri görüştük ve ilçemizde Vefa Sosyal Destek Grubu’nu oluşturduk. İlçemizde 65 yaş ve üzeri 5 bin 700 civarında vatandaşımızın yaşadığını tespit ettik. Tek veya iki kişi yaşayan olarak ise bin 566 hane tespit ettik. Kaymakamlık personeli, belediye personeli, emniyet ve jandarma ekipleri ile muhtarlarımızdan oluşan yaklaşık 100 kişilik bir ekip kurduk. Ekiplerimiz tespit ettiğimiz vatandaşlarımızı düzenli olarak arayarak ihtiyaçları olup olmadığını soruyor. Yine vatandaşlarımızın 112, 155, 156’dan veya Kapaklı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı mailine gelen talepleri bir havuzla toplanıyor. Talepler incelenip, saha birimine haber verilip, vatandaşlarımızın ihtiyaçları hızlı bir şekilde gideriliyor. Ulaştığımız sayı bakımından Tekirdağ’da birinci ilçe konumundayız diyebiliriz. Emekli maaşları çekme konusunda bankalarla gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Ekibimiz gayet uyumlu, programlı bir şekilde çalışıyor. ikametten ayrılma kısıtlaması olan vatandaşlarımız 112, 155, 156 numaralarını arayarak Vefa Sosyal Destek Grubumuza ulaşabilirler.” dedi.
“İNŞALLAH BU SÜRECİ EN KISA SÜREDE ATLATIRIZ”
Tüm vatandaşların Yeni Tip Koronavirüs(Covid-19) salgınını ciddiye alması gerektiğini ifade eden Başkan Çetin, “Hafta sonu mesire alanlarımızı kapattık. Sahadaki bankları söktük. Vatandaşlarımızın işi ciddiye alması gerektiğini görüyoruz. Sosyal medyadan sürekli ‘Evde kal’ çağrısı yapıyoruz. Devletimiz vatandaşlarımızı daha fazla bilinçlendirmeye çalışıyor. Ekip olarak herhangi bir mağduriyet yaşanmasın, vatandaşımız zorda kalmasın diye yardım etmeye gayret ediyoruz. İnşallah bu süreci en kısa sürede atlatırız ve tekrar Kapaklı meydanlarında buluşuruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.