Dolar 34,2714
Euro 37,4959
Altın 2.928,60
BİST 8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 21°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
21°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 23°C
Sal 21°C
Çar 18°C

HÜR DAVA PARTİSİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

HÜR DAVA PARTİSİ GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Hür Dava Partisi Genel Merkezi gündem değerlendirmesi yaparak basın açıklaması yaptı.
“MÜLTECİLER POLİTİK BİR MALZEME DEĞİLDİR”

Türkiye, dünyada en fazla sığınmacıya ev sahipliği yapan ülkelerin başında gelmektedir. Bu durum Türkiye siyasetinin bir göç politikası belirlemesini zorunlu kılsa da muhalefetin kullandığı nefret dilini aklamamaktadır. İç çatışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği bölgelerde canları ve malları büyük tehdit altında olan insanların bir başka memlekete göç etmeleri tercih değil, bir zorunluluktur. Bu insanları iç çatışmalarda taraf olmaya zorlayarak bu topraklarda fazlalık görmek insani değildir. Sığınmacılar, bir seçim malzemesi veya istismar aracına dönüştürülmemelidir. Bize sığınan insanlara karşı kin ve nefret dilini kullanmak, insanları karşı karşıya getirme girişimi ve kaos davetiyesidir. Bu anlamda hem toplumun hem de iktidarın üzerine düşen sorumluluklar vardır. İktidar, onurlu bir geri dönüş için her türlü inisiyatifi almalı, çözüm için üzerine düşeni yerine getirmelidir. Siyasi aktörler de aklıselim ile davranmalı, insani bir konuyu politik bir metaya dönüştürmemeli, toplumdaki kırılgan zemini kendi hırsları uğruna harekete geçirmemelidir.

YABANCILARA KONUT PEŞKEŞİNE SON VERİLMELİDİR

İnşaat sektöründe yaşanan maliyet artışları ve döviz karşısında TL’nin yaşadığı değer kaybı başta konut olmak üzere gayrimenkul fiyatlarını adeta uçurdu. Konut arzı, talebi karşılamadığı için konut alımı ve kira sorunu içinden çıkılmaz hale geldi. Konut alımı, dar ve sabit gelirliler için hayale dönüşürken her geçen gün artan kiralar ciddi bir barınma krizi doğurmuştur. Tam bu noktada yabancılara vatandaşlık karşılığı satılan konutlarda da oransal artışlar yaşanmaktadır. Vatandaş, kendi ülkesinde yabancılarla rekabet edemeyecek noktaya getirildi. Yayınlanan kararname ile yabancılara konut satışı için getirilen hatırı sayılır teşvikler, konut krizini yeni bir boyuta taşıdı.

Yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle ülkeye döviz girdisi sağlanabilmesi için konutların büyük teşviklerle satışa çıkarılması anlaşılabilir bir durum değildir. Atılan bu adım büyük risk taşımasının yanı sıra konut fiyatları ile kira artışlarını daha da tetikleyecektir. Dışarıdan para girişinin yolu; ekonomide istikrarın sağlanmasından ve piyasalara güven gelmesinden geçer. Konutta arzın talebi karşılayabilmesi için TOKİ’nin “81 ile sosyal konut projesi” derhal uygulamaya konulmalı, inşaat sektöründeki yüksek maliyetlerin düşürülmesine yönelik çözümler üretilmelidir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.