Dolar 32,3755
Euro 34,9680
Altın 2.325,67
BİST 9.057,86
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

HÜDAPAR: “HUZUREVLERİNİN ÇOKLUĞU TOPLUMSAL YARADIR”

HÜDAPAR: “HUZUREVLERİNİN ÇOKLUĞU TOPLUMSAL YARADIR”

HUZUREVLERİNİN ÇOKLUĞU TOPLUMSAL BİR YARADIR

Hür Dava Partisi Genel Başkanı İshak Sağlam gazetemize yaptığı açıklamada,”Türkiye genelinde resmi ve özel 426 huzurevinde yaklaşık 30 bin yaşlımız bir yıla yakındır karantina sürecini yaşamaya devam etmektedir. Salgına bağlı olarak yüksek risk grubunda yer alan yaşlılarımızın korunması, gerekli maddi desteğin sağlanması ve manevi rehberlik programlarının düzenlenmesi büyük önem arz etmektedir. Ancak huzurevlerinin ve bakım merkezlerinin inşası ve yaygınlaşması bir övünç vesilesi değil, aslında toplumsal değerlerimizden uzaklaştığımızın göstergesidir. Yaşlı anne ve babalarına sahip çıkamayan evlatların artmış olması çok acı vericidir. Aile yapımızın tüm bileşenleri ile birlikte yaşlılarımızın asıl olması gerektiği yerde, yani aile içerisinde korunmasını sağlayacak aile odaklı bir sosyal hizmet modeline ve aileyi daha güçlü, daha işlevsel kılacak projelere ihtiyaç vardır.

Yaşlı bireylerin bakımının aile üyeleri tarafından yapılması için gerekli teşvik ve destek sağlanmalıdır. Toplumsal bilinç düzeyini artırmak adına eğitimin tüm kademelerinde aile kurumunun ve büyüklerimize sahip çıkmanın önemi müfredata yerleştirilmelidir. Unutulmamalıdır ki; yaşlılarımız ancak aile ortamında huzur bulabilirler. Şefkat ve merhametten yoksun, evlat hasreti çekilen evlerde asla huzur olmaz. Yaşlıların, huzurevine; çocukların ıslahevlerine; kadınların ise sığınma evlerine yerleştirildiği bir toplumsal düzenin bizim medeniyetimizde yeri olmadığı gibi aile kurumunun yok olması anlamına gelmektedir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.