Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
BİST 8.974,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

GELECEK PARTİSİ:”SAĞLIK KRİZİ KAPIDA”

GELECEK PARTİSİ:”SAĞLIK KRİZİ KAPIDA”

Gelecek Partisi dikkat çekti: Büyük sağlık krizi kapıda!
Gelecek Partisi Sağlık Politikaları İzleme Kurulu Başkanlığı, yayımladığı rapor ile,
kamu sağlığını bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti. Tıbbi cihaz malzeme ve tedarik sorununun kapıda olduğuna vurgu yapılan açıklamada, bazı acil ameliyatların bile yapılamayabileceğine dikkat çekildi.
“Tıbbi Cihaz Sektöründe Kriz Büyüyor” başlıklı açıklama şu şekilde:
Tıbbi cihaz ve malzeme tedarikçileri 20 aydır üniversite ve devlet hastanelerine
verdikleri malzemelerin parasını alamamışlar, bankalardan kredi çekerek ve kendi yakınlarına borçlanarak üretimi devam ettirmeye çalışmışlardır. Gelinen
noktada artan döviz maliyetlerine oranla fiyatlar güncellenmemiş, pek çok firma iflas etmek suretiyle kepenk kapatmış, bir kısmı da alandan çekilme kararı almıştır.
Türkiye’deki sağlık kurumlarına Tıbbi Malzeme tedarik eden Medikal Firmaları
ve bunların bağlı bulunduğu ORDER TÜSAN-TOBDER-TÜDER gibi kurumlar bir
araya gelerek 6 Aralık 2021 Pazartesi gününe kadar bir uzlaşma sağlanmadığı
takdirde, hastanelere en çok ihtiyaç olan Ortopedi ve Beyin Cerrahisi alanlarındaki her türlü Tıbbi Cihaz ve Medikal malzemenin verilmeyeceğini açıkladılar.
Bu durum bir halk sağlığı sorunu haline gelmektedir. Tıbbi Cihaz ve Medikal Malzeme olmadan Ortopedi ve Beyin Cerrahisi alanlarında acil ameliyatların dahi yapılamayacak hale geleceği açıktır.
Gelecek Partisi olarak uzun süredir dikkat çektiğimiz bu krizi ve çözüm
önerilerimizi 26 Kasım 2021’de Gelecek Partisi Genel Başkanımız Ahmet
Davutoğlu başkanlığında parti yöneticilerimiz ve tıbbi cihaz sektör temsilcilerinin katılımıyla yapılan basın açıklaması ile kamu oyu ile paylaştık.
Aynı gün Sağlık Politikaları izleme Kurulunun konuyla ilgili hazırlamış olduğumuz rapor da Partimizin sitesinde yayınlandı.

Tıbbi cihaz teminini acilen çözüm üretilerek, konunun halkımızın sağlığını tehdit
edecek boyuta getirilmemesini yetkililerin dikkatine yeniden sunarız.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.