Dolar 32,3767
Euro 34,9830
Altın 2.326,16
BİST 9.075,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

EYT’LİLERİN UMUT PARTİSİ GENEL BAŞKANI BOZKURT “104 EMEKLİ AMİRAL AMACINA ULAŞTI”

EYT’LİLERİN UMUT PARTİSİ GENEL BAŞKANI BOZKURT “104 EMEKLİ AMİRAL AMACINA ULAŞTI”

EYT’LİLERİN UMUT PARTİSİ GENEL BAŞKANI BOZKURT “104 EMEKLİ AMİRAL AMACINA ULAŞTI”

Basın Bildirisi

EYT’lilerin Umut Partisi
Genel Başkanı Bozkurt 104 Emekli Amiralin Bildirisi ile ilgi yazılı açıklama yaptı.

Başkan Bozkurt yaptığı açıklamada “Malasef ülke olarak zor bir süreçten geçiyor ve dananın altında buzağı arandığı bir dönemi yaşıyoruz.104 Emekli Amiralin gece yarısı yapmış oldukları Bildirinin içeriği Montrö Boğazlar sözleşmesi ve cüppeli takkeli komutanla ilgili görüşlerini açıklamışlardır. Bu bildiriyi gece yarısı değilde olağan bir gün ve ortamda basınla paylaşılması ve bir darbe ile ilişkilendirilmemesi gerektiği belirtilmeliydi.Ancak olağan bir gün ve ortamda yayımlanan bildirinin gece yapılan bir bildiri kadar ses getirmeyeceği kanatindeyim.

104 Emekli Amiralin bildiride bildirdikleri hususlara dikkat çekmek maksadıyla böyle bir girişimde bulunduklarını düşünüyorum. Çünkü 104 Emekli Amiralin nasıl darbe yapacağının cevabını bulamıyorum,anlamışta değilim zaten böyle birşey mümkün değildir.

Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan “art niyetli bir girişim” olarak değerlendirmesi ve MYK toplantısında cüppeli tahkeli komutan fotoğrafını asla tasvip etmediklerini ifade etmiş ve Montrö sözleşmesine bağlı kalacaklarını söylemesi 104 Emekli Amiralin amacına ulaştığını gösteriyor.

Emekli Amirallerin yaptığı bildirim ile ilgili birçok siyasetçinin konuyla ilgili fikir ve düşüncelerini hem görsel hemde yazılı basında paylaşmaları demokrasimiz açısından önemlidir. Ancak bir siyasetçi konuşurken sözlerinin hukuki karşılığını, Anayasa’ya uygunluğunu düşünmeli değil midir? Bir talepte bulunuyorsa bunun hangi kanunla nasıl yerinede getirileceğini göstermelidir. Hukuki kuralların hiçbirine uymayıp sadece siyaset yapmak için yapılan kin ve nefret dolu konuşmalar hem halkta kutuplaşmayı arttırıyor hemde hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmamaktadır.

Konuyla ilgili soruşturma kapsamında soruşturmanın ve kovuşturmanın selameti için tedbirlere başvurulabilir, ancak bu süreç kişinin onurunun örselenmesi, itibarının zedelenmesi için kullanılmamalıdır.

Umut Partisi olarak halkımızı hiç bir alanda kutuplaştırmadan, ülkemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızın birbirini seveceği, saygı duyacağı ve kendini güvende hissedeceği bir Türkiyeyi inşa etmek en büyük hedefimizdir. Biz halkın içinden halkın ta kendisi olan Umut Partisi her alanda güzelim Ülkemizi daha güzel yaşanabilir bir hale getireceğiz,
halkımız geleceğe güvenle bakacaktır.” “Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.