Dolar 32,3271
Euro 35,0710
Altın 2.294,30
BİST 8.991,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

DORUK UN TEKİRDAĞ’DA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

DORUK UN TEKİRDAĞ’DA BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

TEKİRDAĞ’DAN TÜM DÜNYAYA: TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK UN ÜRETİCİSİ VE İHRACATÇISI DORUK UN
Türkiye un üretiminin ve ihracatının en büyük şirketleri arasında yer alan Doruk Un, yıllık 438 bin ton buğday kırma kapasitesi, yıllık 350 bin ton un üretimi, 20 bin m2 ileri teknoloji tesisi, her geçen yıl genişleyen satış & dağıtım ağı ile kendi sektörüne öncülük ediyor. Türkiye’nin kendi alanında en büyük 3 şirketinden biri olmasının yanı sıra WFP ve UNRWA’nın onaylı ana tedarikçisi olan ve Afrika, Güney Amerika, Uzak ve Orta Doğu kıtalarında 41 ülkeye ihracat gerçekleştiren Doruk Un, Türkiye’nin önemli buğday üretim noktalarından biri olan Tekirdağ’da büyüyor. 2022 buğday hasadında 19 milyon 800 bin tonluk Türkiye buğday hasadının yaklaşık 3 milyon 120 bin tonluk kısmını karşılayan Marmara Bölgesi ve Trakya toprakları, Türkiye tarımı için büyük önem arz ediyor.
PanPan markası ile perakende un pazarını da domine etmeye hazırlanan Doruk Un, evsel kullanımdan fırın ve restoranlara, otellerden baklava ve hamurculara kadar geniş bir skalada ihtiyaca ve kullanım amacına özel ürünler geliştirerek perakende yatırımına ağırlık verecek. Eşzamanlı olarak 2022 yılından itibaren tohum işletmesini büyütmeye ve etkinliğini arttırmaya yönelen marka, buğday ve buğday bazlı ürünler konusundaki bilgi ve tecrübesini yem, makarna ve noodle alanlarına da yansıtmak amacıyla yeni yatırımlar gerçekleştirecek. Doruk Un, önümüzdeki 5 yılda % 200 üzerinde büyüme hedefliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.