Dolar 32,3849
Euro 35,0357
Altın 2.326,43
BİST 9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

FIRINCI COŞKUN DEĞİRMENCİ:”FIRINCILAR ZOR DURUMDA”

FIRINCI COŞKUN DEĞİRMENCİ:”FIRINCILAR ZOR DURUMDA”

FIRINCI COŞKUN DEĞİRMENCİ:”FIRINCILAR ZOR DURUMDA”
Tekirdağ’da son günlerde Belediye Başkanı ile Oda başkanlarını karşı karşıya getiren ekmek zammı ile ilgili işin sahibinden ilk ağızdan önemli açıklamalar aldık. Karadeniz ekmek fırını sahibi Coşkun Değirmenci gazetemize yaptığı açıklamada ekmeğin en son 2017 yılında 1.50 lira olduğunu belirterek, “O zaman bir koli maya 35 şimdi 110 lira, 50 kg un 60 şimdi 145 lira, elektrik giderimiz o zaman 3500 şimdi 7500 tl, doğalgaz o tarihlerde 2 bin, şimdi 5800 lira gelmekte olup sgk ve işçi maliyeti de % 100 arttı” dedi.
Siyasi hayatının yanısıra Muhtarlık görevlerinde de bulunan ve Süleymanpaşa ilçesinin en gözde fırınlarından biri olan Karadeniz ekmek fırınını işleten Değirmenci, “22 işçi istihdam edip işçi çıkarmaya gönlüm razı değil.Vatandaşlar 6 aydan beri “ekmek 2 lira oldu mu” ? diye soruyor. Ekmeğin gramajını büyüterek halkımıza pişkin ve kaliteli ekmek sunmak için 230 grama çıkarıp 2 liradan satılacağı varsayıldığında ekmeğe 30 kuruş zam gelmiş olacaktı. Bu ancak fırıncı esnafını ayakta tutar. Zaten İstanbul, Bursa, Edirne, Keşan ve Lüleburgaz’da şu an 220 gram ekmek 2 liraya satılıyor. Süleymanpaşa’da da 10 gram artış ve 2 lira fiyatlı ekmek ile vatandaşa katkımız olsun diyoruz. Ekmek sebze ve meyve gibi değil, çok hassastır” şeklinde konuştu.
Coşkun Değirmenci, kendilerinin çuvalı 145 lira olan kaliteli un kullandıklarını 110 liraya da un olduğunu ve sözlerini vatandaşlara bir uyarıda bulunarak alınacak ekmeğin hijyen ve kaliteden ödün vermeyen yerlerden temin edilmesini hatırlatarak, “Bizim değerli Oda Başkanlarımız ve Belediye Başkanlarımız esnaflığı ve ticareti iyi bilirler. Bu işi onlar da hesapladıklarında bizim vatandaşımızın yanında olduğumuzu anlayacaklardır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.