Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
BİST 9.080,93
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Açık
Tekirdağ
20°C
Açık
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 19°C

CHP İL BAŞKANI SAYGIN:”S.PAŞA BLD.CAMİLERDEN SONRA SPORU DA SİYASETE ALET ETTİ”

CHP İL BAŞKANI SAYGIN:”S.PAŞA BLD.CAMİLERDEN SONRA SPORU DA SİYASETE ALET ETTİ”

CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın yaptığı açıklamada S.Paşa Bld.Pazar günü, Süleymanpaşa İlçemizde, Milletvekilimiz İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa İlçe Başkanımız Aycan Gündüz ve İlçe Başkan Yardımcımız Kemal Girgin ile yürekleri yakan bir cenaze törenine katıldık. Ülkemizde özellikle mevcut iktidar döneminde önemsenmeyen insan kayıplarımıza, altı yaşında bir yavrumuz da eklendi.
Olay, İlçemizin Aydoğdu Mahallesinde, Süleymanpaşa Belediyesinin, Bakanlık olanakları ile okul bahçesinde yaptığı halı sahadaki kale direğinin devrilerek çocuğumuzun üzerine düşmesi sonucu gerçekleşmiştir. Şimdi soruyoruz;
– Yapımı safhasında kale direklerinin teknik usulüne uygun şekilde monte edildiği konusunda kontrolü yapılmış mı ve yine tesis okula teslim edilirken uygunluk belgesi düzenlenmiş mi?
– Konu ile ilgili bir devir teslim protokolü yapılmış mı? Bakımı ve kontrol sorumluluğunun kime ait olduğu belirtilmiş mi?
– Tesisin periyodik olarak kontrol formu ile denetimleri yapılmış mı?
Şüphesiz yapılmamıştır. Kontrol yapılmış olsa direklerin zemine bağlantılarındaki hatalar, denge ayaklarının kaynaklarının yıpranmış ve hatta kopmuş olduğu görülecekti.
Mevcut durumda tesisin sorumlusu kim olursa olsun bir ihmal olduğu gün gibi aşikar. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından Bakanlık olanakları ile mahallelerde yapılan, AKP milletvekilleri ile Cumhurbaşkanı ve TBMM Başkanı fotoğrafları ile donatılan, camilerden sonra sporun da siyasi reklam aracı haline getirildiği mevcut halı sahaların, fotoğraflara harcanan paralardan tasarruf edilerek daha sağlam malzeme ve ekipman kullanılarak yapılması gerekmez miydi?
CHP İl Örgütü olarak; hayatını kaybeden yavrumuza Allah’tan rahmet, acılı ailesine sabırlar diliyoruz.
Bizler, kalplerimizi derinden yaralayan bu acı olayın tekrarını önlemek için, yetkililerden müsebbiplerinin ve ihmali olan kişilerin tespit edilerek kısa sürede yargı sürecinin başlatılmasını ve gereken cezaların verilerek halkımıza duyurulmasını talep ediyoruz”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.