Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Parçalı Bulutlu
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

BİZ BİZE YETERİZ SİZ YETER’Kİ ÜRETİCİYİ DESTEKLEYİN

BİZ BİZE YETERİZ SİZ YETER’Kİ ÜRETİCİYİ DESTEKLEYİN

Son zamanlarda yağışlı geçen havalardan sonra standart arazi kontrollerimizden birini daha gerçekleştirdik. Yağışların buğdaylarımıza çok iyi geldiğini ve ayçiçeklerimizin filizlendiğini gözlemledik. Bu senenin ürün verimi açısından güzel geçeceği düşüncesindeyiz ve doğal afetlerden kazalardan yüce Allah tüm üreticilerimizi korusun.

Bu yazımızın ana konusunu, ne hikmetse hala daha ödenmeyen Ayçiçek desteklemeleri oluşturmaktadır. Yeni mahsuller filizlenmiş fakat üreticimize daha bir önceki hasat döneminin desteklemeleri ödenmemiştir. Tamamına yakını tohum, ilaç, gübre, mazot için borçlu ve vadeli çalışan, kooperatiflere ve özel firmalara borçlanan üreticimiz üzerinde daha ne kadar tasarrufa gidilecek, çiftçimizden daha ne kadar kemer sıkması istenecek hayret ve şaşkınlıkla izlemekteyiz.

Tarım bakanlığı ve ilgili kooperatife çağrımızdır. “Biz bize yeteriz arkadaşlar” siz yeter ki üreticiyi destekleyin, çiftçinin alacaklarını yatırın, mazotu, gübreyi, tohumu, ilacı uygun fiyattan üreticimize verin ve ondan sonra izleyin bakın neler oluyor. O zaman izleyin nasıl bu topraklardan nasıl ürün fışkırıyor, tarlalarımız bereket, ambarlarımız dolu, pazarımız manavımız ucuz, halkımızın evindeki dolabı dolu oluyor. İşte o zaman izleyin bu ülkenin üreticileri tüm dünya ile nasıl yarışıyor, eski zamanlardaki gibi kendi kendine yetebilen bir ülke durumuna geliyoruz. Siz yeter ki destek verin, üreticimizin yanında durun ve emin olun ki o zaman biz bize yeteceğiz.

Tüm üreticilerimize sevgi ve saygıyla…

Cem ÖZKAN
Malkara Yağlı Tohumlar Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.