Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

“BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY” PROJESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

“BENİM KULÜBÜM YEŞİLAY” PROJESİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

“Benim Kulübüm Yeşilay” Projesi Öğrencilerle Buluştu

Yeşilay Tekirdağ Şubesi ve Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğunun ortak katkılarıyla düzenlenen ‘Benim Kulübüm Yeşilay” etkinliği, Süleymanpaşa Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu 3. sınıf öğrencilerine gerçekleştirildi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin 24 Ekim 2017 tarihinden itibaren uygulamaya başladığı “Benim Kulübüm Yeşilay” projesi kapsamında, Türkiye geneli 51 ilden 79 Yeşilay Şubesi ve 1800 Genç Yeşilay gönüllüsünün katılımı ile toplamda 30 bin ilkokul ve ortaokul öğrencisine proje etkinlikleri düzenlendi. Bu yıl Yeşilay Tekirdağ Şubesi’nin de uyguladığı proje, Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu gönüllüleri tarafından Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu 3. Sınıf öğrencilerine gerçekleştirilerek hayat buldu. Etkinlikte öğrencilere farklı oyunlar, çizgi filmler ve sunumlar ile teknoloji bağımlılığı, sağlıklı yaşamın önemi ve zararlı alışkanlıklar karşısında nasıl tavır sergilemeleri gerektiği aktarıldı.

Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer SOYKIRLI’nın da katılım göstererek öğrencilerle Yeşilay çalışmaları hakkında sohbet ettiği, interaktif oyunlar oynadığı etkinliğin sonunda, öğrenciler ve okul yönetiminden “Bağımlılıkla Mücadele” sözü alındı. Okul Müdürü Sn. Şener ÖZBEN ve Yeşilay Tekirdağ Şubesi arasında temsili sözleşme imzalanması ile son bulan etkinlikle ilgili, Şube Başkanı Zafer SOYKIRLI Şunları söyledi: “Çocuklarımızı ve gençlerimizi bağımlılıklara karşı bilinçlendirerek farkındalıklar oluşturmak bizler için çok kıymetli. Geleceğimiz olan miniklerimizin bağımlılıklara bulaşmadan, daha sağlıklı ve kendilerine daha faydalı uğraşlar ile ilgilenerek büyümelerini hedefliyoruz. Bu projemiz de, Genel Merkezimizin bu amaçlar doğrultusunda hazırlayarak hayata geçirdiği ve gelecekte 81 ilde uygulanmasının hedeflendiği çok önemli projelerden biri. İnşallah önümüzdeki etkinliklerde gönüllülerimizle beraber başka bir okulda, başka öğrencilerle buluşmaya devam edeceğiz. Projemizin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan sevgili Namık Kemal Üniversitesi Genç Yeşilay Topluluğu gönüllüsü kardeşlerimize, Nurettin Ekmekçioğlu İlkokulu Müdürü Sn. Şener ÖZBEN ve Müdür Yardımcısı Sn. Bahar YONUCU’ya, sınıf öğretmenlerimize ve etkinliğe katılım gösteren tüm kıymetli minik öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyor iyi ki Yeşilay var diyorum.”

Yeşilay hakkında
1920 yılında faaliyete başlayan Yeşilay, insan onurunu ve saygınlığını temel alan, toplumu ve gençliği ayrım gözetmeden zararlı alışkanlıklardan korumak için çalışan, milli ve ahlaki değerleri gözeterek bağımlılıklarla mücadele eden; ulusal ve uluslararası düzeyde önleyici ve rehabilite edici halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yürüten bir sivil toplum kuruluşudur. Alkol bağımlılığıyla mücadele hedefiyle kurulmuş; kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay’ın tüzüğüne yeni çalışma alanları eklenmiştir. Alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı mücadele alanlarına dahil olmuştur.

Türkiye genelinde 117 Yeşilay şubesi, dünya genelinde 80 Ülke Yeşilayı bulunmaktadır. 2015 yılında YEDAM (Yeşilay Danışmanlık Merkezi) kurulmuştur. 444 79 75 Danışma Hattı ile çağrı merkezi hizmeti vermeye başlayan Yeşilay Danışmanlık Merkezi, şu an Türkiye genelinde aktif olarak 42 Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ile bağımlılık alanında profesyonel psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşan kadrosu ile psikolojik ve sosyal hizmet desteği sağlamaktadır..

Toplumu bağımlılıklardan korumak ve bilinçlendirmek için yaptığı çalışmalarından dolayı Yeşilay, 1934 yılından bu yana “Kamuya Yararlı Cemiyetler” arasında yer almaktadır. BM Ekonomik Sosyal Konsey (ECOSOC) Özel Danışmanlık Statüsüne ve Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı (EFQM) “Mükemmeliyette 5 Yıldızlı Yetkinlik” belgesine sahip olan Türkiye’nin tek sivil toplum kuruluşudur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.