Dolar 36,2282
Euro 37,9735
Altın 3.382,85
BİST 9.865,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 6°C
Yağmurlu
Tekirdağ
6°C
Yağmurlu
Pts 8°C
Sal 5°C
Çar 4°C
Per 3°C

BAŞKAN ETİ SAMİ KAYIN’A CEVAP VERDİ

BAŞKAN ETİ SAMİ KAYIN’A CEVAP VERDİ

Tekirdağ Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ne aday olan mevcut başkan Ali Rıza Eti, aday Sami Kayın ve üçüncü aday Ayşe Kalaycı’nın iddialarına sert sözlerle cevap verdi. Eti, “Beyefendi hemen kredi verecekmiş. Sen nerede yaşıyorsun. Burası Türkiye. Baş kaldırırsan ne olacak. Başkaldırdın ne oldu. Valiye gidemedin. Herkesle kavgalı. Kendine bir özgüveni var. Sanki Tekirdağ’ın sahibi o. Allah ıslah etsin akıl fikir versin. 15 gün beklemek yok diyor. O inatçıdır. Ben yapacağım derse yapar. Hiçte yaptığını görmedik ama” dedi.

Tekirdağ Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi’ne aday olan mevcut başkan Ali Rıza Eti kefalet binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamasında, “Karşımızdaki adayın iddialarına cevap vermek için basın toplantısı düzenledik. Bu iddialara cevap vermemiz lazım. Bunlara da cevap vermek zorundayız. Ben oda başkanlarını azarlıyor muşum beyefendi onun için aday olmuş. Ben oda başkanı falan azarlamadım.

Biz bize müracaat eden bütün esnafı ayırmadan bize geldiği saat ve sıraya yazarak, bize gelen paraya göre kredileri sıraya göre verdik. Bize gelen plasman oranında kredi veriyoruz. Biz haziranda bize gelen 3 milyon TL’yi kullandırdık. Bunu 25-30 kişiye kullandırdık. Bizde 400 sıra var. Plasman az geldiği için sıra oldu. Trakya’dan en çok plasman gelen kooperatifiz. Biz Trakya’da en çok kredi kullandıran kooperatifiz. En çok plasmanı alan ve dağıtan biziz. Biz kim gelirse gelsin sıraya yazıyoruz. Diğer kooperatifler sıraya yazmadığı için sıra yok.

“Esnafa garip gureba dedin” diyor. Bizim konuşmalarımızdan sen neyi anladın? Konuşmalarım ortada. Bir kısmını kesip almakla olmaz. Ben teslim aldığımda 800 kişi kredi alıyordu. Bu rakamı 3 bin 200’e çıkardık. Bu başarı bizim başarımız. Biz esnafın yüzde ellisine kredi kullandırdık. Biz açık ara Trakya’da birinciyiz. Sami Kayın 2011 yılında benim başkan yardımcımdı. Onun döneminde de sıra vardı. Biz burayı herkese açtık. Müracaat eden bütün esnafa bu krediyi kullandırmak amacımız. En iyi plasmanı alan kooperatifiz.

Pandemi nedeniyle kredi ödemeleri ötelendi. Şu anda tahsilat yapamıyoruz. Tahsilat olsaydı daha fazla kredi verecektik. 480 esnafımız yaklaşık 50 milyon kredi bekliyor. Esnafımızın içinde vefat edenler var. Bu 3 ayda bir siliniyor. Hedefimiz Bursa kooperatifi gibi güçlü olmak. Türkiye’nin tek derdi esnaf değil. Türkiye’nin başka sorunları da var.

Hiçbir esnaf 6 ay kredi beklemeyecek. 15 gün içinde kredisini alacak diyor. Her isteyene istediği gibi para gelecek diye lanse ediyorlar. Böyle bir dünya yok. Her ayın biri ile beşi arasında Ankara’dan para gelir. Geçen ay 3 milyon para geldi. Mustafa Şentop hocamızın desteği ile 2 milyon ek plasmanlar geldi. Geldi ama talep 50 milyon. Ben ek plasman için gayret eden vekillerimize teşekkür ederim. Bu beyefendi 15 günde vereceğim diyor. Hadi güçlü çevren var. 50 milyon plasman getirsin. Yemin ediyorum aday olmayacağım. Ben esnafımız için istifa edeceğim. Madem bu kadar güçlüsün. Adamına göre değil, kredi herkese kredi diyor. Adamına göre kredi verseydim sıra olmazdı. 50 milyonu getir al senin olsun kooperatif esnaf için istifa edeceğim aday olmayacağım.

Şoför esnafının plakasına kredi vereceğim diyor. Ben plakaya ipotek koyamadığımız için teminat olarak plaka almadım. Sadece plaka ile işlem yapmadık. Plaka tahsisli olduğu için ipotek almıyoruz. Baktık olmuyor. Bankadan kredi kullanan esnaf 15 gün beklemeyecek diyor. Bu bizimle alakalı bir durum değil banka ile alakalı durum. Beyefendi hemen verecekmiş. Sen nerede yaşıyorsun. Burası Türkiye. Baş kaldırırsan ne olacak. Başkaldırdın ne oldu. Valiye gidemedin. Yardımcını göndermek zorunda kaldın. Kendine bir özgüveni var. Sanki Tekirdağ’ın sahibi o. Allah ıslah etsin akıl fikir versin. 15 gün beklemek yok diyor.

Esnaftan dosya masrafı almayacakmış. Sen 20 yıldır pazarcılar başkanısın hangisinden vazgeçtin. Madem esnafı düşünüyorsun sen de alma. Almayacağım diyor. Bekara karı boşamak kolay. Hadi almada görelim. Bizde 27 milyon TL para var. Bize o yüzden devlet para gönderiyor. Kooperatifçiliği bizden iyi biliyormuş.

Biz kongrelerde hükümet komiserini tartaklamıyoruz. Haddimizi biliriz. Hangimiz daha beyefendi insanlar biliyor.Personelimiz her etkinlikte olduğu gibi üyelere sms atarak bilgilendirme yapıyor. Senin oda başkanların da Sami başkanı destekliyoruz diye mesaj atıyor. Odanın telefonundan atıyor. Biz birşey diyor muyuz.

Pastada ne var diyor. Yanına Tetaş’ı batıran adamı da almış gelmiş. Kasada 27 milyon para var. Biz ağacı büyüttük. Bunun kararını seçmen verecek. Ali Rıza Eti’yi Türkiye biliyor. 5 yıl başkanlar toplantılarında bizim başarımız anlatıldı. Taşıyıcılar Türkiye’de örnek kooperatif seçildi. Bunu Ali Rıza Kardeşin yaptı. Bunu sende göremiyoruz. Çakılı çivin yok. 20 yıldır oturduğun bina ortada. Bu başarıları sen de göremedik. Hadi yap. Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz.

Seçimde ortaklar kapalı olsun diyorsa kapalı. Açık olsun diyorsa açık yapılır oylama. Çoğunluğun kararına uyarız. Sami efendi Ayşe Hanım istiyor diye açık mı yapalım. İnsan seni seviyorsa açık da olsa sana kaldırır kapalı da olsa sana el kaldırır. Ayşe Kalaycı geçen seçim aday oldu. Geldi bana kardeşine de kendine de kredi verdik. Bu kapıdan kimse dönmedi. Kim kapıyı çaldıysa kredi aldı. Hakkımda yalan iftira atanlar bile kredi aldı.

Hanımefendinin yaptıklarını temizliyoruz. 23 yıl çalıştı burada . Hani çok biliyordun niye yapmadın. Ayşe’nin dediğini yaptığımız için hala uğraşıyoruz. Biz duayeniz, biliyoruz dedi. Çok biliyordunuz Rahmetli Ali Abiyi yanılttınız. Batırdınız kooperatifi. Senin çok bildiğinden dolayı ne sıkıntılar yaşadık. 2009 yılında esnaf odalarını aldığımızda 800 bin TL parası vardı. Nerede o para. Esnaf odasının her yıl 3, 4 milyon parası vardı. Nerede o para. Hadi oradan. Çıkmış birde adayım diyorlar” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.