Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
22°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C
Per 24°C

BAŞKAN ALBAYRAK MESTAN ÖZCAN’I YALAN RÜZGARI ESTİRMEKLE CEVAPLADI

BAŞKAN ALBAYRAK MESTAN ÖZCAN’I YALAN RÜZGARI ESTİRMEKLE CEVAPLADI

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Sayın Mestan Özcan

“YALAN RÜZGÂRI ESTİRMEYE DEVAM EDİYORSUNUZ!”

Sosyal medyada üzerinden yayınlanan bir programda Tekirdağ İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi yolları ile ilgili gerçek dışı açıklamalarınıza cevabımızdır:

İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi Şehir Hastanesi bağlantı yolu 17.01.2020 tarihinde Tekirdağ Valiliği’nde yapılan toplantıda alınan karar gereği olarak kamulaştırma bedelleri ile toprak dolgu ve zeminin asfalta hazır hale getirilmesi işlerinin Büyükşehir Belediyesince; asfalt için gerekli bitüm tedarikinin Süleymanpaşa Belediyesi’nce; asfalt uygulamasının Karayolları Bölge Müdürlüğünce; köprü istinat duvarlarının Akfen firmasınca yapılmasına karar verilmiştir.

Valilik makamında yapılan toplantıda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından önceki yıllarda Çevre Yolu üzerinde yapılan fakat kullanılmayan köprünün, hastaneye gidişte “U” dönüşü yapılması için kullanılması kararlaştırılmıştır.

Bu nedenle projeye göre gereken imar değişiklikleri Büyükşehir Belediyemizce yapılmış ve 11.03.2020 tarih ve 390 sayılı Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla imar değişiklikleri onaylanmıştır.

Ancak, Valilik Makamına, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğüne, Süleymanpaşa Belediye Başkanlığına, İl Sağlık Müdürlüğüne 21.02.2020 tarih ve E.6393 sayılı(Ek-2), 08.04.2020 tarih ve E.11671, 27.04.2020 tarih ve E.12438 sayılı yazılarımıza rağmen köprü yanlarına yapılması gereken istinat duvarları AKFEN firması tarafından toplantı kararına rağmen yapılmamıştır.

Bu nedenle köprülü U dönüşü yolunun imalatı yapılamamıştır.

Büyükşehir Belediyesince 2020 yılı Mayıs ayının ilk günlerinde yol yapım çalışmalarına başlanılmıştır.

Büyükşehir Belediyesince kazı çalışmaları yapılmış kazıdan çıkan malzeme istinat duvarları yapılmadığı için depo alanına taşınmıştır. Bu durum 11.06.2020 tarih ve E.14951 sayılı yazımız ile protokolde yazılı taraflara bildirilmiştir. Bu yazı içeriğinde; duvar imalatları AKFEN tarafından yapılmadığından kazıdan çıkan malzemelerin depo sahasına taşındığı belirtilmiştir.

Bu durum karşısında sadece Büyükşehir Belediyemizce, İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesine her yönden gelen hastaların ulaşımını sağlayacak alternatif yol güzergâhı belirlenerek Süleymanpaşa Belediyesi yol ağında olan Çağlar Sokak, Yemen Sokak, Gülbağ Sokak ve Işıltı Sokak, Büyükşehir Belediye Meclisi Kararı ile yol ağımıza alınmış, yol ağımıza alınan bu yolların proje ve yapım çalışmaları Büyükşehir Belediyemizce yapılmıştır.

Sadece karayolu altında bulunan alt geçit menfezinin uzatılması işi Akfen firması tarafından yapılmıştır.

Yapılan yollarla ilgili kamulaştırmaların tamamı Büyükşehir Belediyemizce yapılmaktadır.

Hastane bahçesine isabet eden TESKİ’ye ait 800 mm çapındaki su isale hattının deplasesi TESKİ Genel Müdürlüğü ve Akfen Firmasınca yapılmıştır.

Yapılan yollar, Şehir Hastanesi ve Diş Hastanesi ile birlikte Fen İşleri Dairesi Başkanlığımızın da ulaşımını sağlamaktadır.

17.01.2020 tarihinde Tekirdağ Valiliği’nde yapılan toplantıda asfalt tedarikinin Süleymanpaşa Belediyesince sağlanması, asfalt uygulamasının Karayolları 1. Bölge Müdürlüğünce yapılması karar verilmiş ise de; asfalt temini ve asfalt yapımı tamamen Büyükşehir Belediyemizce gerçekleştirilmiştir.

Toplam 3.800 metre uzunluğunda yol tamamen Büyükşehir Belediyemiz makine ve personelinin marifetiyle yapılmıştır.

Bu çalışmalar kapsamında 63.000 metreküp hafriyat, 8.200 metreküp alt temel, 5.500 metreküp temel, 2.770 metreküp beton, 2.300 ton binder asfalt, 4.300 ton aşınma asfaltı ve 530 metre beton hendek yapılmıştır.

Büyükşehir Belediyemizce toplam (kamulaştırma hariç) 5,7 milyon TL harcama yapılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.