Dolar 32,3276
Euro 35,0275
Altın 2.284,06
BİST 8.970,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 22°C
Açık
Tekirdağ
22°C
Açık
Cum 20°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

ASTSUBAYLARDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI..

ASTSUBAYLARDAN HÜKÜMETE ÇAĞRI..
Süleymanpaşa ilçesindeki bir alışveriş merkezi önünde diğer illerle beraber eş zamanlı bir basın açıklaması yapan Astsubaylar aylar önce verilen sözlerin tutulmadığını hatırlattı.
       Emekli Astsubay Derviş Ekinci, “Astsubaylar Türk Silahlı Kuvvetlerinin omurgasını oluşturmaktadır. Çok zor ve ağır şartlarda görev yapan TSK omurgası bizler yıllardır hiç bir zaman ayrıcalık veya imtiyaz talep etmedik. Tek talebimiz adalettir. Haklı taleplerimizin karşılanarak adaletin gerçekleşeceği sözünü Genelkurmay Başkanı ve Cumhurbaşkanımız söz vermesine rağmen ne yazık ki hiç birisi gerçekleşmedi. Göreve başlangıç dereceleri sorunumuz ile 1980 darbesi itibariyle General, Amiral ve Yarbay dahil üst subaylara farklı isim altında 6 adet tazminat hakkı verilmektedir.General, Amiral ve üst subaylar emekli olduğunda emekli maaşı bağlama oranı yüzde 70-85 tir. Astsubay, uzman erbaş ile binbaşı emeklilerinin emekli maaşı bağlama oranları ise yüzde 40-55 tir. Anayasaya aykırı olan olan bu durum bir ihtiyaçtır. Uzman erbaşların 3600 ek gösterge ve 6 bin sayılı kanun kapsamında 45-52 yaş haddi mağduriyetleri toplum nezdinde büyük yaralar açmaktadır” dedi.
        Ekinci, “Dağda, taşta, havada, karada, denizde, patikada, mevzide, görevde, nöbette, gece eğitiminde, tatbikatta, operasyonda birlikte olduğumuz üst subay silah arkadaşlarımız ile hak paylaşımı konusunda devletimizin adaletine güveniyor ve talep ediyoruz” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.