Dolar 32,2582
Euro 34,7735
Altın 2.400,99
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 24°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
24°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 16°C
Cum 18°C
Cts 20°C

ALİ ENGİN İSTİFA ETMELİ

ALİ ENGİN İSTİFA ETMELİ

ALİ ENGİN İSTİFA ETMELİ

Mahalli seçimler bitti.Belediye Başkanları, Meclis üyeleri. Muhtarlar mazbatalarını alarak görevlerine başladı.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa İlçesinde partiler meclis üyesi aday listelerini seçim kuruluna sunmuş yerini beğenmeyenlerden 19. ve 27.sıradakiler istifa ettiklerini duyurmuşlardı. Tabi kim bilebilirdi Süleymanpaşa’da CHP’nin 19 üyeyi meclise sokacağını.Tahmin etse idi 19.sıradaki istifa etmezdi. Bu arada ilçe yönetimi 27.sıradaki aday adayının yerini beğenmediği için istifa ettiğini duyurduğundan dolayı hangi kanun, yönetmelik, genelgeye dayanarak aldığı bilinmeyen bir kararla boşalan 19.sıraya kaydırıp seçim kuruluna bildirdi.İşte ne olduysa bundan sonra oldu.Seçime bu şekilde girildi ve CHP 19 + 3 kontenjan ile meclise girdi. 20.sırada yer alan Kamuran Ersan ilçe başkanı ve il başkanı ile ayrı ayrı görüştü.Atatürkçü kimliği ve emekli Albay olan Ersan, hiç beklemediği cevaplar karşısında şok oldu.Seçim öncesi gece gündüz çalışarak yüzlerce, binlerce oy kazanılmasında katkısı olan aday adayı Kamuran Ersan ilçe seçim kurulunun mazbatayı kendisine vermesini beklerken bir şok daha yaşadı. Tekirdağ’daki mazbata krizi ulusal basına malzeme oldu.Yüz yıllık bir partinin yöneticileri bu kadar mı liyakatsiz, tecrübesiz bilgisiz olur? Kamuran Ersan gazetemizi ziyaret ederek herşeyi anlattı.İlçe,İl ve Yüksek seçim kuruluna gerekli başvurularını yaptı.
İstifa eden bir aday adayından sonra sıradakinin listeye dahil edilmesi gerektiğinden bi haber olan bir ilçe başkanı derhal istifa etmelidir.
Burada vebal vardır.Büyük bir hata vardır.Belki de art niyet vardır.Genel Mekez CHP Süleymanpaşa ilçe başkanını derhal görevden almalıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.