Dolar 39,6756
Euro 45,8117
Altın 4.294,07
BİST 9.203,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 29°C
Açık
Tekirdağ
29°C
Açık
Cum 31°C
Cts 28°C
Paz 27°C
Pts 28°C

AK PARTİ İL BAŞKANI MESTAN ÖZCAN:”BÜROKRASİ AZALDI, TASARRUF ARTTI”

AK PARTİ İL BAŞKANI MESTAN ÖZCAN:”BÜROKRASİ AZALDI, TASARRUF ARTTI”

Bürokrasi azaldı tasarruf arttı
Çiftçi Kayıt Sistemi’ne e-Devlet kapısından erişim sağlayan üretici, 1 Ekim’den bugüne 440 binden fazla belge oluşturdu. Dijital dönüşüm hamlelerinin çiftçiye ve devlete olan faydasına değinen Mestan Özcan, “Bürokrasiyi azaltarak 2,2 milyon üreticimize emek, zaman ve para tasarrufu sağladık” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşüldü. Tarımsal desteklemeler, geçen yıla göre yüzde 109 artışla 54 milyar liraya ulaşacak.
“29 Ekim itibarıyla tahıl koridorundan 9,3 milyon ton tahıl taşınmış; bunun yüzde 61’i Avrupa, yüzde 26’sı Asya, yüzde 13’ü Afrika ülkelerine ulaştırılmıştır. BM’nin en az gelişmiş ülkeler kategorisinde yer alan ülkelere giden tahılın oranı ise sadece yüzde 5,9’dur. Ukrayna tahılının alıcıları, maalesef yoksul olmayan ülkeler”
TARIMDA DİJİTAL HAMLELERE DEVAM
Özcan, Türkiye olarak gıda sıkıntısı çeken ülkelerin daha fazla yararlanması şartıyla ilk dönemi 19 Kasım’da sona erecek olan koridorun ikinci dört aylık dönemde de açık tutulmasını arzu ettiklerini belirtti.
Üreticinin işlerini kolaylaştırmaya yönelik dijital dönüşüm hamlelerine devam ettiklerini söyleyen Mestan Özcan, “Çiftçilerimize 1 Ekim’den itibaren Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) e-Devlet kapısından erişim imkânı sağladık. Bugün itibarıyla çiftçilerimiz, e-Devlet üzerinden 440 binden fazla ÇKS belgesi oluşturdu. Bürokrasiyi azaltarak yaklaşık 2,2 milyon üreticimize emek, zaman ve para tasarrufu sağladık” ifadelerini kullandı.

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ BAŞLADI
Özcan, çiftçi desteklerine yönelik şu bilgileri verdi: “Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı, hububat üreten çiftçilerimize, 2022 yılı üretim dönemine ait mazot ve gübre desteklerini, 2023 Mart ayı yerine, bu yıl içinde ödemeye başlayacağız. Bundan böyle söz konusu destekler çiftçilerimize nakit olarak verilmeyecek. Ziraat Bankası kartlarına yüklenecek. Başvurular internet ve mobil bankacılık da dâhil olmak üzere 31 Ekim itibarıyla başladı. Çiftçilerimiz, kartlarına tanımlanan destekleme ödemelerini sadece mazot ve gübre alımında kullanılacak.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.