Dolar 38,8014
Euro 43,1361
Altın 4.067,60
BİST 9.667,12
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 18°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
18°C
Az Bulutlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C

SEMA KIRKOYUN KİNET KENDİNİ HİSSETTİRİYOR

SEMA KIRKOYUN KİNET KENDİNİ HİSSETTİRİYOR

Milletvekilliği Genel seçimlerine sayılı aylar kala gazetemizce yapılan nabız yoklamaları ve kamuoyu araştırmalarında ön plana çıkan isimler yavaş yavaş belirleniyor. Yıldızı parlayanlar arasında Sema Kırkoyun Kinet kendisini hissettiriyor.
SEMA KIRKOYUN KİNET KİMDİR?
Ulusumuzun son yüzyıl içinde yaşadığı en derin acılardan biri olan Mübadele ile Selanik’in Usturumca kentinden Anavatanına dönmüş, ülkesine değer katmak için kuşaklar boyu tırnaklarıyla çalışmış göçmen bir ailenin beşinci kuşak çocuğu olarak Kırklareli’nin Vize ilçesinde 1986 yılında dünyaya geldi.

Ailesinin vatana, millete ve bayrağa olan bağlılıklarını en az onlar kadar taşıyarak, eğitim hayatının ülkesine değer katmasını sağlayacak düzeyde olması için lise eğitiminin bir kısmını Almanya’da tamamlayarak, Kırklareli Anadolu Lisesi’nden mezun oldu. Lisans eğitimini Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü’nde tamamladı.

Eğitim hayatı devam ederken, iş hayatında da bir taraftan kendini geliştirebilmek için tüm fırsatları araştırırken T.C. Merkez Bankası, İMKB, Koç Holding, Sabancı Holding ve Microsoft gibi önemli kurumlarda 2004-2008 yılları arasında tam ve yarı zamanlı çalıştı.

Profesyonel yaşamında, Sabancı, Zorlu, Hattat Holding ve Fortune 500’de yer alan Avery Dennison şirketlerinde yöneticilik görevlerinde bulunarak kültür değişimi ve dijital dönüşümlerine katkı sağlayarak, şirketlerin karlılığının artmasını sağladı. İş hayatına paralel 2012 yılında İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisansını tamamladı.

2013 yılında Sabancı Holding tarafından Geleceğin Liderleri programına seçildi. Tema ve TOG başta olmak üzere ülkeye değer katabileceği bir çok sivil toplum örgütlerinde gönüllü olarak görevler aldı.

2015 yılında, Tekirdağ bölgesinde ISO 500’de yer alan 15 şirketin yöneticilerini bir araya getirip, Trakya’daki küçük ve orta ölçekli işletmelerin kurumsallaşmasına katkı sağlamak amacı ile Türkiye Kalite Derneği (KalDer) desteği ile Trakya Kalite Gönülleri (TKG) topluluğunu kurdu. Şirket sahiplerinden, üniversite öğrencilerine kadar 5.000’den daha fazla kişiye dokunulan etkinlikler düzenlediler.

TUSİAD’ın Sürdürülebilirlik Çalışma grubunda aktif olarak yer alarak, yasa tasarılarının görüş beyanına katkılar sağladı.

8.5 yıl boyunca Japonya Hükümeti tarafından kurulmuş JIPM kurumu danışmanı Tsugo Okuma ile birlikte çalıştı. Bu süreçte sanayinin nasıl kalkındırılacağına dair yol haritasının temelleri üzerine derin bilgiler öğrendi. Öğrendiği metotları çalıştığı kurumlarda uygulayarak 2013’te Sabancı Holding Altın Yaka Ödülü’nü ve 2014 yılında Sanayi Bakanlığı tarafından verilen Türkiye’nin En Verimli Şirketi Ödülü’nü kazandı.
Sabancı bünyesinde aktif olarak çalışırken CHP Kadın Kolları Başkanlığı yaptı. Hazırladığı aylık iş planları doğrultusunda ülkemizin kalkınmasına gönül vermiş, adeta hayatlarını adamış insanlardan oluşan Çorlu CHP üyesi yaklaşık 2.500 kadınla iletişime geçerek görüş ve desteklerini edinme şansını yakaladı. Her ay düzenlediği etkinlikler ve kurum ziyaretleriyle Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin politikalarının ve bölgenin kadın kollarının tanıtımında önemli roller üstlendi.
AİLE VE SOSYAL HAYATI
1986 yılında Kırklareli’nin Vize ilçesinin Düzova köyünde dünyaya geldi. Dört kuşaktır çiftçilik yapan bir ailenin kızı olarak çocukluğunun geçtiği Okul yıllarında folklor, hentbol, izcilik, trekking ve öğrenci kulüpleri ile aktif bir sosyal hayatı oldu. Üniversite yılları boyunca Toplum Gönüllüleri (TOG) üyesiydi. TOG Gönüllüleri ile birlikte; Üniversite öğrencilerini bir araya getirdikleri Gençlik Konseyini, Düzenli olarak körler için kitap okuma etkinliklerini, Avrupa Gençlik Kampanyası kapsamında “Herkes Farklı, Herkes Eşit teması ile çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. “Demokrasi ve Haklarımız”, “Gençlik ve Sosyal Haklar”, “Örgüt Yönetimi” eğitimleri düzenledi. “Hayatımın Fikri” yarışmasında proje fikri ile ilk 3’e girdi. Eşi Kemal Anıl Kinet ile 2015 yılında evlendiler. Kemal Demir ve Nil isimli iki çocuk annesi olan Sema Kırkoyun Kinet özelikle Çorlu bölgesinde çok sevilen,saygı duyulan ve takdir edilen birisi olarak Cumhuriyet Halk Partisince değerlendirilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.